Vijest 20.12.2017.

„ESTHEPHARM“ SARAJEVO – PRVA APOTEKA U F BIH U POSTUPKU AKREDITACIJE
18 i 19.12.2017. – Vanjska ocjena za „Viva 7“ i „Estepharm“

Vanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), 18. i 19. decembra, obavili su dva pregleda u svrhu sertifikacije ali, istovremeno i prvi akreditacijski pregled u jednoj apoteci u Federaciji Bosne i Hercegovine. Naime, vlasnici PZU apoteke „Estepharm“ iz Sarajeva, prijavili su se za obavezni postupak sertifikacije ali i, dobrovoljni, postupak akreditacije i tako omogućili i vanjskim ocjenjivačima AKAZ-a da obave svoj prvi akreditacijski pregled i vanjsku ocjenu te vrste.

U ova protekla dva dana, mr.ph. Ernesa Škaljo , dobitnica ovogodišnjeg priznanja za izvrsnost u kategoriji „Vanjski ocjenjivač“, koje joj je uručeno na „Danima kvaliteta u zdravstvu u FBiH 2017.“, obavila je sertifikacijski i akreditacijski pregled u PZU apoteka „Estepharm“ a njezine kolege, mr.ph. Bakir Omerbegović, i mr.ph. Jasmina Mušović, sertifikacijski pregled i vanjsku ocjenu u PZU apoteci „Viva 7“ iz Ilijaša.

Podsjećamo da je i mr.ph. Bakir Omerbegović ovogodišnji laureat u kategoriji „Vanjski ocjenjivač“, a prilikom vanjske ocjene u „Viva 7“, imao je i ulogu vođe tima te je svojim iskustvom bio odličan primjer kolegici J. Mušović, kojoj je ovo prvi angažman.

Potrebno je, na koncu, još jednom istaći i pohvaliti sve koji su učestvovali u vanjskoj ocjeni ali naročito poduzetnost vodstva apoteke „Estepharm“ i nastojanje da se, ishođenjem akreditacije, pokaže klijenteli i kolegijalnoj zajednici dostignuti kvalitativni stepen.

Čestitamo.

IZVOR: http://www.akaz.ba/

Free WordPress Themes, Free Android Games