Čajevi / monokomponentni

Veliki izbor različitih čajeva provjerene kvalitete za mnoga indikacijska područja. Kod blažih zdravstvenih tegoba

KOPRIVA sjeme / Urticae dioicae semen

Kopriva je dobra za čišćenje i poboljšanje krvne slike. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi. Pomaže kod upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma. Ljudi, koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi  trebali piti čaj od koprive.

ČUBAR herba / Saturejae herba

Jako je dobro sredstvo za otvaranje apetita i pospješivanje probave, također blagotvorno djeluje protiv nadimanja. Kod proljeva djeluje vrlo dobro i brzo, što se prvenstveno pripisuje njegovu eteričnom ulju.

CRVOTOČINA herba / Lycopodii herba

Crvotočina  ima višestruko djelovanje a najčešće se koristi u otklanjanju tegoba reumatskih bolesti, upalnih procesa mokraćnih puteva i mjehura, jetre, bubrega, želuca, crijeva, gihta, žutice, skrofuloze i rahitisa.

CRNI čaj / Camellia sinensis folium

Blagotvorni učinci crnog čaja su mnogobrojni. Ima stimulirajući učinak na organizam i nervni sistem. Smanjuje rizik oboljenja od srčanih bolesti. Smanjuje intenzitet glavobolje.

BOROVNICA CRNA list / Myrtilli folium

Najčešće se koristi kod poremećaja funkcije jetre i gušterače. Reguliše šećer u krvi. Koristi se i kod upale mokraćnog mjehura i mokraćnih puteva.

BOKVICA list / Plantaginis folium

Bokvica se često spominje u tradicionalnoj medicini kao sredstvo za liječenje hemoroida, kožnih oboljenja, zaustavljanje krvarenja, suzbijanje vaginalnih infekcija.

ARTIČOKA list / Cynerae folium

Artičoka je vrlo cijenjena biljka koja djeluje na jetru tako što joj pojačava zaštitnu moć i štiti je od toksina. Učinkovito djeluje na snižavanje masnoća u krvi i pospješuje funkciju jetre.

IMELA list / Visci albi folium

Imela list se najčešće koristi kod povišenog krvnog pritiska, ateroskleroze, smetnji rada srca, te klimakteričnih tegoba. Potiče rad gušterače, pomaže kod žutice, pročišćava krv, regulira stolicu i pomaže kod zaustavljanja krvarenja.

JAGLAC cvijet / Primulae flos

Pospješuje cirkulaciju krvi i izbacivanje sluzi. Koristi se kao čajni pripravak kod nesanice. Odlično je sredstvo za jačanje živaca i srca, ublažava migrenu i glavobolje uslijed nervoze. Jaglac je osobito dobar kod plućnih oboljenja, nesvjestice i lupanja srca.

SLADIĆ korijen / Glycyrrhizae radix

U obliku čaja, konzumira se za kašalj, promuklost, rastvaranje i izbacivanje sluzi. Pomaže kod tuberkuloze pluća i kao sredstvo za želudac. Uspješna je i njegova primjena kod bolesti mjehura i bubrega.

SENA list / Sennae folium

Sena čaj se koristi za kratkotrajno tretiranje povremenog zatvora (rijetka, tvrda, mala i suha stolica, uz otežano pražnjenje crijeva i osjećaj nepotpunog pražnjenja).

KOMORAČ sjeme / Foeniculi fructus  

Ova biljka je najpoznatija po svom pozitivnom djelovanju na probavu, povišen krvni pritisak i poremećaje disanja te povećanju proizvodnje mlijeka kod dojilja.

LIPA cvijet / Tiliae flos

Zbog svojih sastojaka lipov čaj ublažava upalu grla, pomaže protiv kašlja i gripe jer potiče znojenje. Ima blago umirujuće djelovanje u slučaju grčeva, te koristi se za izmokravanje.

KRUŠINA kora / Frangulae cortex

Kora Krušine se koristi kod bolesti želuca i crijeva. Naročito je korisna kod zatvora, konstipacije, slabe peristaltike, napetosti u stomaku. Pomaže kod upaljenih hemeroida i analnih fisura.

MATIČNJAK list / Melissae folium

U kombinaciji s valerijanom jednako je djelotvoran poput sintetskog preparata za smirenje triazolama, ali za razliku od njega ne uzrokuje nuspojave.

PLUĆNJAK herba / Pulmonariae herba

Plućnjak djeluje blagotvorno kod akutne i hronične upale bronhija, emfizema, upale dušnika i ždrijela. Koristan je i kod katara pluća i plućne tuberkuloze.

KUPINA list / Rubi fruticosi folium

Obzirom da je Kupina bogata antocijanozidima i da je jak antioksidans rađena je studija  kod oboljelih od makularne degeneracije, rezultat je bio – značajno poboljšanje vida. Izvrsni rezultati postignuti su i kod dijabetičke retinopatije.

Free WordPress Themes, Free Android Games